Talloze Maneblussers gingen er calorieën verbranden, spieren kweken of deden op zijn minst een verdienstelijke poging. GO-FIT is een begrip in de Dijlestad, maar het pand in de Nekkerspoelstraat botste op zijn grenzen. Wat doe je dan? Juist, je verhuist richting het nieuwe stadion van KV Mechelen, je palmt er drie verdiepen in en zorgt ervoor dat de Mechelaar in de best mogelijke omstandigheden kan sporten.

Na twintig jaar had de oude branding zijn dienst wel gedaan

Een nieuwe, hypermoderne locatie (lees: spinnen met zicht op het veld van KV Mechelen) was meteen de uitgelezen kans om afscheid te nemen van de oude branding. Na twintig jaar had die zijn dienst meer dan gedaan. In de plaats kwam een nieuw logo, een nieuwe baseline en een nieuwe grafische taal.

Eerst beter bewegen, pas daarna veel bewegen, dat is hun credo.

Dat GO-FIT verder wil gaan dan een reguliere fitness wordt snel duidelijk. Eerst beter bewegen, pas daarna veel bewegen, dat is hun credo. De jarenlange ervaring van sportief directeur Sven zit daar voor iets tussen. Zelf jarenlang topskiër en later begeleider van verscheidene topsporters.  Het orgelpunt: de bronzen medaille van Dirk Van Tichelt in Rio. Die diepgaande kennis wordt zoveel mogelijk doorgegeven aan de leden van de fitness.

We gaan eerlijk zijn. Dat het logo tweewekelijks door 12000 fans van KV Mechelen gezien wordt, maakt ons nog het meest enthousiast. We wachten vol ongeduld op de dag dat KV terug aantreedt in de Champions League en Eden Hazard in één beeld te vatten is met het logo. Daarna gaan we op pensioen.

Naast de reguliere printuitwerkingen, produceerden we een ontwerp voor de website. Uiteindelijk werd uit praktische overwegingen voor een templatedesign gekozen dat nauw aansloot bij het ledensysteem. We zijn echter nog steeds trots op het design omdat het exact vat wat we wilden doen: in een wereld van schreeuwerige fitnesswebsites die je langs alle kanten bombarderen met pop-ups en storende knoppen, sprong deze eruit door zijn overzichtelijkheid.

CREDITS
Logo en Branding: Sam Coussens, Kenzo De Bruyn, Pieter Van Herreweghen, Kato Vander Sande
Foto’s interieur en profielshots: Thibaut Debelle
Foto’s KV Mechelen: respectievelijk Leen Vande Sande en An Rogier