Immo ID is een gevestigde waarde in het uitgestrekte, Mechelse immolandschap. We hebben het niet wetenschappelijk onderzocht, maar de kans is zeer groot dat je geen 100 meter in de Dijlestad moet wandelen om een huis te vinden dat door hen is verkocht of verhuurd. Iedereen die ooit met zaakvoerder Katia Tassaert in aanraking kwam, kan het bevestigen: een brok toewijding en een pàk ervaring.

We leerden Katia kennen als drijvende kracht achter restaurant De Fortuyne. De fijne samenwerking daar legde de basis voor de rebranding van Immo ID. De vorige huisstijl ging al een decennium mee, dus tijd voor een welverdiend pensioen. Moest zeker behouden blijven: het karakteristieke rood én de naam. Al de rest mocht op de schop, zolang het maar een herkenbaar bord in het straatbeeld oplevert.

First things first, een logo voor een vastgoedmakelaar moet duidelijk herkenbaar zijn als je er langsrijdt met de fiets of wagen. Teveel symboliek doet af aan het doel. Zo is het logo ontstaan. Een simpel idee, hyperleesbaar en een duidelijk systeem.

Immo ID is ondertussen veel meer dan een immokantoor. Ze ontwikkelen eigen projecten (Immo ID Projects) en verkopen ook droomvilla’s in Spanje (Immo ID España). Er werd een systeem bedacht dat licht aangepast kan worden in functie van de bedrijfstak. De hele huisstijl is opgebouwd zodat de klant er zelf mee aan de slag kan.

Een weekendje flaneren in Mechelen leerde ons: Immo ID is goed bezig. Good luck!

# # # # # #