BZZ BZZ! Toen Johan voor het eerst bij ons kwam aankloppen, wisten we geen koningin van een werkbij te onderscheiden. De briefing: zijn stadsimkerij Pro-Polis een nieuwe naam en een nieuwe smoel geven. Vandaag doen we elke ochtend de bijendans en helpen we elke geel-zwartgevleugelde vriend in nood vriendelijk terug op weg. We hebben ze nodig en dat zeggen we niet alleen omdat we bijzonder grote honingfans zijn, pinky swear.

Stadsimkerij Pro-Polis heeft doorheen de jaren zijn naam gemaakt in Mechelen. Bijenkasten op de daken, fantastische honing én vooral: een webwinkel voor imkermaterialen die jaar na jaar groeit. De tijd was rijp omdat alles te bundelen onder een nieuwe naam. Meet: Nectarist.

De tijd was rijp om dat alles te bundelen onder een nieuwe naam

Bij die nieuwe naam hoort een huisstijl die plezier uitstraalt. Want de wereld redden doe je beter met een glimlach, zelfs als je af en toe gestoken wordt door een bij. De lijst honingproducten is alvast eindeloos. Wat dacht je van koninginnenbrij, acht verschillende soorten honing, kaarsen, lolly’s en huidverzorgingsproducten. Wie zelf aan de slag wil gaan: neem een kijkje op de website.

Ondertussen heeft Nectarist ook zijn vaste stek in De Vleeshalle. De Loukoumades (zoek het niet op, ga het gewoon eten) zijn uitgegroeid tot het favoriete dessert van de Mechelaar, maar ook de toast geitenkaas, de Camembert uit de oven of de fetadip zijn blijvers. Overgoten met éxact de juiste hoeveelheid honing, ah ja!

De nieuwste telg in de Nectaristfamilie is de honingchoco. De twee beste uitvindingen sinds de ontdekking van kaas worden samengevoegd tot een smeuïg geheel. En ja, dat smaakt geweldig. En nee, het is niet eerlijk dat je dagelijks dieet niet kan bestaan uit enkel dit.

# # # # # #